Apabila bercerita tentang “Nur”

Aha.. tetiba arini mcm ada pulak cerita yg nk nak diceritakan. Jadinya ceritanya begini..

Pemilihan nama anak aku. Mulanya xnk letak nur pada namanya. Hanya nk ada 2 nama je. Tp bila mak aku punya kata2 ckp, letak nur mcm cantik sket nama, maksud pon cantik, cahaya. Jadinya, pening gak kepala samaada nk letak kt depan @ xletak langsung.

Pastu terpikir nk tya chingus. So, most of them prefer utk huruf A kt depan sbb utk jangka masa pjg nnti dorg nk anak2 chingus ni duk sebelah2 time exam! “Confident je satu sekolah kannnnnn”

Pastu nanad bg suggestion utk letak nur ditengah2. Aa knp sblm ni aku x terpikir ekk, cantik jgk mcm tu.. hehe.. so, aku decide dgn cdgn nanad dan aritu terus g daftar nama anak aku kt jabatan pendaftaran. Alhamdulillah, setel semua skali surat beranak & mykid. Thanks pd encik husband yg pergi setelkan sendiri walaupun xtau sgt jln2 ke wisma persekutuan tu

Makanya pada harini, ada yg bertukar nama penambahan “Nur” dgn secara tiba2 je kan.. haha..

Lily Nur Hazeeha
Lily Nur Hazeeha 😉

Antaranya ni haaaa, mana dtgnya lily pon xtau la.. haha.. jgn marah ye gee 🙂

Chempaka Nur Nadzirah
Chempaka Nur Nadzirah 😉

Aha, ni nanad.. bak kata diaa niii 🙂

Default setting.. ambik ko..
Default setting.. ambik ko..

Haaaa, nnti jd memory kisah harini.. kbaiii 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s