Blood Type

22 Ramadhan, 10 july 2015..

Alhamdulillah, lg seminggu puasa.. aku? Teeeetttttttt…. no comment! Aha..

Nk tepek sket sini, kot nnti bole tgok blik. Saje je, nk percaya atau x, rasa ade betul ke atau x, ni hanya sekadar tepekan & suke2.. heeee…

Yes! Korg tau x blood korg jenis ape? Dulu aku xprnh tau & rasa xnk ambik tau pon, janji darah merah! Haha.. but then, ada one time pegi bukak booth iluvislam dkt shah alam(kot, da lupe da), ade one booth yg buat cekup free, nk tau darah jenis ape. So, aku decide nk try, lg free kan.. aku pon try la.. dia pon, cocok nge jarum, ambik darah sket, then letak atas satu papan, tggu result darah tu kt kotak mne.. then…. teeeeeeetttttt, result pon terus dpt. 0+ result aku. Mase tu, aku cuak.. sbb?

Sebabnye darah aku ade positif. Aku da risau2 da mase tu aku pikir aku ni ade hiv positif ke 😦 pastu mula membayangkan apa jd kt aku nnti, apa nk ckp dkt fmly, kwn2. Haaaaaa, teruk nauuuu aku punye imaginasi fikiran negatif tu. Terus aku tya akak tu, okey x sbnrnya result darah aku, knp ade positif. Dia pon terangkan, darah ni ade positif & negatif. Beza dia aku xingt da.. haha.. terus aku rasa mcm, laaaa, baru aku tahu, kot xyah nk hiv sgt la kannnn…

Ni ada aku jumpa dkt fb.. feel free to read 🙂

Blood type A
Blood type A
Blood type AB
Blood type AB
Blood type B
Blood type B

Then…. blood type aku.. haha

Blood type O
Blood type O

Sesetengah tu mcm betul la sket.. but, yg sport tu.. aku mcm pikir byk kali. Aku ni reti bersukan ke? Joging pon semput.. haa, kuat! Aku kuat, mcm anak sedara badang 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s