Mak Nak Tengok…….

Okey.. skrg ni tibe2 je rasa nk tulis entry ni, sbb….. selalu sgt jd kt aku.. hehe..

Pernah x korg alami situasi mcm ni (jap, nk tepek gmbr)

Dicilok dr fb shila rusly
Dicilok dr fb shila rusly

Yg ni biasa sgt jd kt umah. Mak aku tukar channel lain, tgok la kejap.. pastu bile aku tgok mak aku da tertidur dpn tv. Aku pon pi la cepat2 tukar channel yg dr td mmg aku tggu(almost cite kt astro). Klu cite tv biasa, aku xde hal. Sanggup tgok tv kt ruang blkg, ade satu tv but xde siaran astro la.

Ayah aku slalu usik ckp tv blkg tu bole je tgok astro, sambung wayar lain.. aku mulanya mcn percaya la jgk.. sikit.. tp bukan ke satu rumah satu je astro. Ni pikiran aku la. Kot bole sambung wayar lain tu aku xsure la.. haha.. pastu ayah aku kan suke tgok sukan kt astro, kdg berebut jgk aku remote tu. Ayah aku kate, tgok la tv kt blkg, lg byk cite dr cite astro. Aku pon.. errrrr.. “abah la g tgok kt blkg, sukan byk kt dlm tv tu” sekadar gurauan.. hehe.. kdg aku mengalah, kdg ayah aku mengalah.. 🙂

So, berbalik pada gmbr.. mak aku slalu gak tukar channel lain masa aku or yg lain tgh syok tgok cite. Then, mak aku tgok la cite yg dia nk tgok tu. Xlama, aku tgok mmg slalu la mak aku akan tertidur. Jadinya, aku tkr la channel lain.

Bile mak aku terjaga dr tidur, terus mak aku ckp, “mane siaran td? Da abes ke? Ma nk tgok ni”.. aku pon… “…………….”

mak aku, “bukalah yg td”….. aku, “bukan tidur ke?”… mak aku, “mane ade tidur, dah, buke siaran td, nnti abes pulak”… aku, “………. okey”

Mmg slalu sgt.. hehe.. okey, dah. Bile review rasa mcm, so sweeeeet bile ade gurauan mak ayah dlm family, alhamdulillah ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s